26 september 2010

VI ÄR VERKLIGEN PRIVILIGERADE

Så kom söndagkväll, och kvällens värd, Tarek, kom och hämtade oss i sin bil. Vi hade pratat med dem dagen innan och de var lika positiva och glada som när vi träffades vid parkeringen vid Sueztunneln härom dagen. Han var lite sen när han kom och vi förstod varför när vi satte oss i bilen och skulle åka de 10 km hem till familjen. Trafiken var helt enkelt gräslig! Vet inte när jag sett så många bilar under en så pass kort bilresa. Sen var vägen inte den bästa hela tiden. Han försökte ta lite mindre vägar för att de stora var totalt packade med bilar. Fadya, frun i familjen, hann ringa och undra var vi var för maten var färdig! Det bor 20 miljoner i Kairo och där finns ännu fler bilar…. Så gissa om det var svettigt, trångt och mycket tutande (Davids signal är inte så märkvärdig här i Kairo måste jag säga). Tarek som är polis till yrket hade en hel del intressant att berätta om trafiken och hur man kan köra, men jag föreslog David att inte lyssna för mycket för jag tror inte det skulle gå hem hos polisen i Sverige!
Hela familjen var hemma och vi fick se deras vackra hem! Fantastiskt! Vi blev bjudna på egyptiska delikatesser och det var utsökt gott! Vi kände oss verkligen välkomna och är ödmjukt tacksamma för alla nya vänner vi får efter vägen! Äldsta dottern, Rana, är förlovad och ser framemot bröllopet som kommer att bli av någon gång framöver. Hon själv sa 3-4 månader, men mamman sa kanske ett år... så är nog mammor tror jag… kanske ville ha dottern kvar ett tag. Vi hade en jättetrevlig kväll och vi hoppas kunna hålla lite kontakt framöver. Vi sa att i Sverige skulle det aldrig hända att någon kom på en parkeringsplats, hälsar och pratar och sen bjuder hem vilt främmande människor bara sådär rätt och slätt. De sa att det inte är vanligt här heller, men i deras familj är det inte konstigt och de tycker om att få nya vänner. Tarek har varit en hel del utomlands pga sitt arbete som polis vilket gjort att de även haft en del utländska besökare.

Vilken tur vi hade som var där just då på denna parkering, den dagen och den stunden!!! Om nu någon undrar om vi lärt oss arabiska efter vägen, så tyvärr är det inte så, ut hela familjen kunde engelska.
Detta blev ytterligare en minnesvärd kväll att stoppa in i minnesalbumet!

Inga kommentarer: