15 september 2010

KULLARNAS STAD, AMMAN

Från Jerash till Amman
Plats: Ställplats vid gästhuset på Scneller School, ligger norr om centrum. 20 min med taxi till centrum. Internet gratis. 10JD (2010)
GPS: N32°00.222` E036°00.603`
Körda km idag: 78
Totalt körda km: 9658
Temperatur: 33C
Så har vi då kommit till Jordaniens huvudstad Amman, efter en vildcamping utanför Jerash. Amman är en stad som består av många kullar och många vägar. Det kändes oxå som att vi hela vägen från Jerash till Amman körde uppåt. Vi bor på en parkering utanför ett gästhus där det även finns en skola som för kristna och muslimska barm Skolan drivs av tyskar och har ca 200 barn.
Igår kväll gjorde vi stan tillsammans med en svenks tjej som vi träffat hemma i Sverige förut! Skönt att få prata svenska med ngn annan än oss själva! vi tog taxi in till stan, med en lapp på arabiska och ett sms: med namnet på arabiska till platsen vi skulle. Trots detta så förstod han inte vart vi skulle.... var inte min arabiska god nog?  Men vi gjorde ett försök iallafall. Han hade sin mamma med i bilen och hon kunde si sådär 3-4 ord engelska så konverstaionen blev lite lam. Men vi log mot varandra och vi kom faktiskt rätt! God kvällsmat hos vår värdinna  och sen en promenad upp och ner på gatorna i Amman. Vi avslutade med en glass ( hon garanterade att vi inte skulle bli sjuka) och sen lite grönsaker på grönsaktsmarkenadenn down town. Vi kom lyckligt hem med ett bra pris, 5JD, tack vare värdinnan! Taxi killen blev så impad av vår resa att han t o m kom ut och ville se hur vår buss funkade. Trevlig prick! Till värdinnan säge vi: Tusen  tack för en toppen kväll och en god glass som vi klarade utan problem!!! Amman fick oxå en bit av vårt hjärta!

Inga kommentarer: