BUSSEN

Bussen ifråga är av årsmodell -90. Bland oss insatta så går den oxå under beteckning T3. Det är en Syncro, vilket betyder 4-hjulsdrift. Kan vara bra att ha när vägnätet mer eller mindre upphör. Jag har haft många VW-bussar men denna är den första som syncro. Köptes på en kronofogdeauktion och då hade den bara gått 50 000 km. Nu har den rullat ca 300 000 km.
Det första som hände efter köpet var att konvertera den till TDI. Jag fick tag på en splitt ny motor i Wolfsburg som jag efter mycket stök monterade in. Sen har den bara rullat på, ibland med problem, men jag har alltid kommit till en lösning och faktiskt aldrig blivit stående. Tja en gång hände det att efter att ha varit ute i 6 veckor till Kreta så stannade den 4 mil hemmifrån mitt i natten, och då orkade jag inte fixa det på plats. Felet var att tändningslåset brunnit ihop pga stor ström. Numera ombyggt med relä, så det kommer inte att hända mer.
Samtidigt med motorbytet så byggde jag om den med campinginredning, version 3. Jag har alltså byggt 2 tidigare versioner och det blir alltid lite ändringar, till det bättre förhoppningsvis.

Det som finns nu är 80 liter färskvatten i tankar under bussen, 20 liter varmvatten eller kanske man hellre skulle säga hetvatten, eftersom det värms av kylvattnet ( låter helt befängt för mig, Kikko, som är novis på detta område) men så har vi alltid varmt vatten till disk och dusch. Toppen!
Kylbox 35 liter som är kompressordriven är ett måste.
Solpanel 75 W så att man kan stå flera dagar utan att bli utan ström.
Sovplats för oss båda och när vi bäddat upp kan vi sätta in detta lilla bord och ta förmiddagsfikat i vilket väder som helst... Om vi vill sitte ute så kan vi spänna upp ett soltak för att få skugga om det behövs, vilket vi vet att vi kommer att behöva.

Det här är verkligen "compact living" men man vänjer sig och det har absolut en  alldeles särskild tjusning att ha allt det man behöver på denna lilla yta.Bussens nya "look" har Björn med sitt
företag Grizzly i Östersund sponsrat!

Tack Björn för att du gav Syncra, eller numera  kallad Falken, denna ansiktslyftning värdig en overlander!!