10 mars 2011

PETRIEFIED FOREST OCH ANNAT VACKERT...

RESEINFORMATION:
Från: Kamanjab till Khorixo
GPS: S20 22.359 E014 57.893 Govati Country Hotel med campsite ( 50NP/pers)
Körda km: 200
Totalt körda km: 26353
Höjd över havet: 950
Temperatur: 30
Vi hade nog tänkt oss lite längre idag, men vi behövde tanka så vi svängde in till en mack och så ”hamnade” vi här. Det blev dessutom två nätter på denna camping. Kändes helt ok att stanna fast det blev bara drygt 110 km första dagen. På kvällen regnade och åskade det så vi blev mest i bilen.. Det finns ett par campare till här, ett Sydafrika par, med tält. Jag har pratat med dem ikväll och de gav en del tips på väg och campingar på västsidan ner mot Kapstaden. Idag, fredag, på morgonen, så träffade vi ett annat par som kom från Cape Town och som bjöd oss att bo i deras hus som de håller på att bygga i Cape Town. De själva bor i ett annat för det nya är inte riktigt klart men går att bo i. David sa sen de åkt, att vilken svensk skulle erbjuda sitt hus till någon som de pratat 20 minuter med …..
Petrifiered forest

Idag har vi varit lite kulturella också! vi åkte till en ”skog” eller som varit en skog en gång… Träd som beräknas vara 260 -280 miljoner år gamla ligger nu på marken och ser mer ut som sten än trä. Enligt guiden, har träden kommit från Centra Afrika, forslat med vatten och så småningom hamnat här i Namibia. Man kunde se årsringarna på vissa ställen. Vissa bitar hade årsringar längst in och på det utsidan har det blivit sten, som blänkte… det längsta trädet som man funnit var 36 meter och vi fick se dett. Trädet var en sorts Pinje som växte i den delen av Afrika. Guiden varnade oss för att frestas att ta med oss en träbit…Det är förbjudet att ta med sig en enda liten bit av träet, stenen… det kan leda till böter och fängelse upp till ett år.

Vi såg också en sorts blomma som växer i ökenliknande landskap här i Namibia och den heter, Welwitchio Mirabilis. En blomma som består av två blad som sen grenar sig och blir flera blad. Blomman kan ha rötter upp till 30 meter ner i marken. Han och hon blommorna var mycket olika men väldigt vackra. Sen när vi åkte hem så såg jag helt plötsligt dessa blommar lite överallt!! Så ibland så är det bra med guide….

Inga kommentarer: