01 mars 2011

ETT NYTT LAND OCH NYA ÄVENTYR


RESEINFORMATION:
Från: Livingstone i Zambia till Katima Mulilo, Namibia
GPS: S17 29.182 E24 17.117 Zambezi River lodge and campsite
körda km: 218
Totalt körda km: 25107
Temperatur: 30C
Så har vi återigen passerat en gräns. Vi är nu i Namibia och campar vid Zambezifloden. Den här gränsövergången gick på en timme ungefär och kändes inte alls komplicerad. Inget visum behövdes för oss och vi betalade enbart vägskatt. Skönt! Det känns som att vi börjar kunna det här nu…

När vi lämnade Livingstone på morgonen så handlade vi en del mat och sen så tankade vi. Vi hade lite pengar kvar så vi tänkte att det får vi väl köpa något efter vägen. Vi hade 20 mil till gränsen till Namibia. När vi körde mot gränsen så blev vi stoppade och måste betala någon sorts vägavgift vilket vi inte visste om så det var tur vi hade pengar kvar. Det kostade inte mer än 40 000 kwacha men skulle ändå betalas.

Vägen var verkligen ingen kittlande resa idag… kändes som en enda lång raksträcka de 20 milen innan vi korsade floden och körde in i Namibia. Inte så många människor och byar och naturen var bitvis som en norrländsk myr (men utan hjortron).
Det som fångade vår uppmärksamhet var de arbetare som höll på att gräva ett dike, djupt som en fullvuxen man… vet inte riktigt vad de skulle användas till, men någon sorts kabel kanske. Under kanske 10 mil så fanns det människor som grävde så svetten lackade. Vi såg också andra som lagade mat åt arbetarna direkt vid vägkanten. Vi blev imponerade av deras arbete och jag förmodar att de efter en åtta timmars arbetsdag, inte hade någon tanke att gå till gymmet på vägen hem… de var nog rätt nöjda med sin dag ändå.

PS. Ursäkta felskrivningen den 27:e. Det var visst inte Vasaloppet utan Öppet spår som gick i söndags…. (fick höra det av en svensk på jobb här i Namibia, som vi träffade i eftermiddag… )





Inga kommentarer: