25 mars 2011

FISH RIVER CANYON

RESEINFORMATION:
Från: Fish River Canyon till Noordoewer
GPS: S28 44.637 E017 37.001 Orange Lodge, har haft en campsite men den är just nu förstörd av översvämning av Orange river för några veckor sedan. Campar på parkeringen vid Orange Lodge.
Körda km: 204
Totalt körda km: 28 761
Höjd över havet: 144
Temperatur: 30
Vi har haft en härlig dag idag… också! Förmiddagen var vi ute och tittade på Fish River Canyon. Otroligt vackert och storslaget! På vägen dit såg vi också antiloper och bergszebror i det för övrigt väldigt karga landskapet. Inga bilder gör rättvisa av de fantastiska vyerna vi såg när vi kom fram till den första utsiktspunkten! Ingen annanstans i Afrika finns något liknande denna. Fish River Canyon är 160 km lång upp till 27 m bred och 550 m där den är som djupast. De finns möjlighet att gå med guide genom ravinen och sträckan är då 80 km och tar 5 dagar… men för övrigt är det förbjudet att själv gå ner i ravinen. Men inte alla tider på året är det möjligt att gå där så nu var det stängt för hiking… När vi var vid Hoba utsiktspunkt så träffade vi två norrmän som kom med bil. En av dem hade en syster som bor här och den andra hade bott ett år i Namibia, men nu var det ute på semester. Vi fick en riktigt trevlig pratstund med dem innan vi åkte vidare ner mot Noordoewer där vi nu är. Vägen har varit otroligt vacker, höga berg och enorma slätter. Jag tror snart att jag måste ändra uppfattning om min inställning till öken… När vi kom ner till väg C13 så såg vi att den andra vägen som vi kunnat ta från Aus var avstängd som vi hört av kanadensarna vi träffat tidigare. Vi hörde av flera att floden, Orange River, svämmade över för några veckor sedan och förstört bebyggelse efter floden, och bland annat en del campingplatser. Där vi campar nu är en sådan som blivit förstörd av floden men vi fick bo på deras parkering vid lodgerna och använda toa, dusch och elektricitet i ett tomt rum. Vi hade hoppats på Internet också men det har inte varit så lätt här i Namibia så vi får allt vänta lite till med att kolla mail och uppdatera bloggen…

Så detta blir vår sista kväll i Namibia… Ja, om jag ska summera veckorna här så måste jag säga att det var toppen! Namibia har varit lite annorlunda än övriga länder vi åkte igenom vilket jag sagt i tidigare inlägg. Här har varit glest befolkat som i Norrlands fjälltrakter och inland, vilket jag först hade svårt att både förstå och tycka om. Men sen så vänjer man sig…och så var det detta ökenlandskap och sanddyner.. som jag har lite svårt för… men här i Namibia har det varit otroligt vackert och vi har njutit båda två av det vi sett och upplevt! Vi har träffat många trevliga namibier också och andra resenärer. Vi är glada och nöjda med veckorna här, och nu ser vi fram emot nästa land!!

Inga kommentarer: