12 januari 2011

FÖRSTA ANHALT TANZANIA

RESEINFORMATION.
Plats: Tizi campsite, vid Kenya gränsen till Ngarantoni, Tanzania
GPS: : S03 17.421 E036 37.703
Körda km: 110 km
Totalt körda km: 19357
Temperatur: 30 C

Igår lämnade vi Nairobi och Jungle Junction. Dagarna rusade iväg trots att vi inte gjorde något mer än de vanliga som, att sova, prata, laga mat, äta och tvätta… ja ni vet som en dag kan se ut hemma också! Kanske mer prat än vanligt för campingen var full med resenärer och ”historierna” var många om vägarnas kondition, besvärliga tjänstemän, farliga områden etc. det gäller att ta allt med en nypa salt och inte lyssna för mycket för då blir man helt frustrerad. Men alla man träffar har ett gemensamt och det är RESAN och det är fantastiskt kul med alla det typer av människor möter. Ta t ex. det franska paret som rest i åtta år… sydafrikanerna som ska börja ett nytt liv i Europa, MC killen som helst inte vill hem igen men som kanske ställer hojen i Nairobi, åker hem och skrapar ihop lite till pengar för att sen kunna fortsätta sin resa och så vi! Ja, resandet och sättet att lägga upp sin resa är lika många som människor vi träffat, tror jag.
Idag, onsdag, har vi passerat gränsen till Tanzania och befinner oss strax utanför Arusha. Tyvärr så var det lite regn i luften och låga moln så vi kunde inte se Kilimanjaro idag.
Det tog ca 2 timmar med allt pappersarbete vid gränsen men det flöt på bra tyckte vi ändå. Från gränsen till där vi nu campar blev vi stoppade vid tre tillfällen av pratglada poliser! Det verkar mer som att de mest ville hälsa och surra lite för deras enda frågor var: Vart ska ni åka och varifrån kommer ni… känns som vi varit med om det förut…
Vi campar nu utanför gästhuset på Ngarantoni och kommer att vara kvar här två dagar… tror vi, men man kan aldrig veta helt säkert. Vi har fått tre månaders visum i landet så vi tänker inte stressa.





Inga kommentarer: