19 januari 2011

EN PLATS VID HAVET, PANGANI

RESEINFORMATION:
Plats: Mamba Kitomtom till Tinga Tinga campsite, Pangani
körda km: 368 km
Totalt körda km: 19876
Temperatur: 36 C
Första natten vid indiska oceanen tillbringade vi på Tinga Tinga Lodge and campsite. En plats vi kan rekommendera för er som har vägarna förbi. Den ligger ca 4 km norr om Pangani.

När mörkret föll satt vi och hörde vågornas brus mot stranden och månen lyste upp den mörka natten. En grupp ungdomar rör sig fram och tillbaka i mörkret vid vår bil och vid restaurangen som ligger intill oss. Några killar gör en lite eld en bit ifrån och jag tror att de ska grilla… men det var fel… de ”stämmer” sina trummor visar det sig. Efter en stund hör vi trummandet och snart så börjar någon i mörkret intill oss att sjunga och i ett annat hörn så svar ett annat gäng. Sången är i full gång och vi befinner oss mitt i centrum, omges av sången och trummornas dunkande! Helt fantastiskt!! Vi blir en del i deras drama… känns det som… de fortsätter ett bra tag in på natten och jag somnar gott till trummorna och sången… åter en natt i vårt Afrika!

Idag när vi vaknade visste vi inte hur dagen skulle ut, vilken inte är så ovanligt...men vi ringde till Angelika som vi fått telefonnummer till och som bor i Pangani. Angelika kommer fran Tyskland men är gift med en svensk. Vi stämde träff men henne inne i Pangani. Vi visste inte hur hon såg men när det kom en ”mzungo” gående så förstod vi att det var hon! En härlig kvinna som älskar Afrika och som planerar att bo här med sin man. Hon berättar för oss om sitt engagemang i Tanzania. Hon inger ett lugn och skapar förtroende som jag tror hon har god nytta av här, samtidigt som hon brinner för att arbeta med kvinnorna här, hon gillar solenergi och vill ge stöd och support så människor, och då särskilt kvinnor, ska kunna bli egen försörjda.. Nu sitter vi på verandan till det hus där hon bor för tillfället innan deras eget hus är klart. David har redan fått arbete och försöker se hur de solpaneler hon har fungerar.. något är inte som det ska… och det passar ju honom bra… felsökare som han är.

Vi blir kvar här i natt och imorgon ska vi besöka den tomt där de ska bygga så småningom. Husets ägare är tanzanier och har ett cafe vid havet. En trevlig kille som later oss campa pa hans gard. Både Angelica och hennes man har sitt hjärta i Tanzania det förstår vi och planerna är många inför framtiden. Vi önskar dem all lycka för framtiden och tackar för inbjudan att fa komma tillbaka!

Kolla gärna in deras hemsida: www.netzwerk-rafael.de så får ni se en del av de arbete de är engagerade i.

Inga kommentarer: