08 februari 2011

SMÅLÄNDSKA HÖGLANDET

Plats: The Old Farm house till Mbeya
GPS: S08 54.559 E33 26.635 Karibuni Centre Camping (parkerar här vid deras gästhus)
körda km: 287
Totalt körda km: 22311
Höjd över havet: 1733
Temperatur: 27 C

I dag har vi nästan känt oss förflyttade till Sverige… det har duggregnat, vi har passerat enorma skogar, vi har mött timmerbilar och sett hur man lastat timmer efter vägen. Överallt har vi sett ”sågverk” eller försäljning av virke… ja, det kunde ha varit hemma men det är det inte, utan vi har kört över Tanzanias södra högland!! Otroligt vackert och grönt. Vi träffade en engelsman som bl.a har ett safari företag här och han berättade när vi förklarade hur vi upplevde naturen, att det dessutom är skandinaver som bedriver skogsarbetet här! Så kan det vara.


Nu när vi börjar närma oss slutet på Tanzaniabesöket och snart åker in i Malawi så börjar vi summer lite… vi har nog aldrig sett så många cyklister i något annat land heller… cykeln är här, har vi förstått, ett viktigt transportmedel och diverse saker får plats på en cykel…


Vi har haft fantastiska veckor här och vi har träffat så många härliga människor! Både tanzanier och andra som bor och arbetar här. Helt otroligt vad livet kan vara spännande och annorlunda! Du är aldrig för ung eller för gammal heller för att förverkliga dina drömmar och önskningar! Jag har i tidigare bloginlägg berättat om flera människor som fascinerat oss och som inspirerat oss under resan, men det finns många fler! Ta Kajsa t.ex som snart blir 70 år och ska arbeta i tre månader som volontär på ett barnhem. Hon har aldrig varit i Afrika förut! Eller det unga paret som på eget initiativ men driven av en önskan att få se mer och ”göra något” valt att satsa sex månader här.. eller det unga paret som vill bo och leva i Afrika och som nu startat en restaurang. Så sluta inte att leva utan förverkliga dina drömmar!

Inga kommentarer: