07 februari 2011

THE OLD FARMHOUSE


RESEINFORMATION:
Plats: Mikumi till The Old Farm house
GPS: S08 08.749 E35 24.739
körda km: 236
Totalt körda km: 22024
Temperatur: 30 C
Vi såg fram emot dagen och hoppades få se lite vilda djur när vi skulle åka genom Mikumi nationalpark. Vägen söderut går rakt igenom parken så det fanns goda chanser. Och visst fanns dom där! Elefanter, giraffer och zebror ”strosade” vid vägen. Vi såg också antiloper och en massa apor.. Personligen så tyckte jag att det var roligast att se zebrorna eftersom de lyste med sin frånvaro förra gången vi var på safari. Stannade två nätter strax utanför nationalparken i Mikumi. Det var stort behov av att tvätta upp lite kläder… idag när vi lämnade Mikumi hade vi inte tänkt åka ända till den camping där vi nu är men det blev så i alla fall. Jag sa till David att jag hoppas nu att den är fin och värd att besöka. Campingen i sig var stor, mycket träd och grönska och kändes väldigt gemytlig. Ingen elektricitet och duschvattnen värmdes genom att de eldade i en särskild spis. När vi fått vår angivna plats så frågade killen om vi ville beställa middag till kvällen och efter lite funderande så gjorde vi det. Och gissa om vi är glada för det!!!

Klockan sju traskade vi iväg till restaurangen, det hade börjat skymma, och vi hade svårt att hitta den bland alla små väger och träd…. En personal gick före och visade vägen för det fanns faktiskt ingen skylt med restaurang. Vi kom fram till huset, som liknade en jättehydda

(ett lerhus med ett enormt grästak). När vi närmade oss ingången så började någon i dunklet att trumma på en trumma och sa: Welcome! Hm, spännande… så lyfte vår vägvisare upp en bambumatta som hängde för ingången och vi kommer in i den mest fantastiska restaurang!! Levande ljus var tända på alla borden, ljuslyktor stod uppställda lite här och där. Restaurangen bestod och många små rum med halvhöga ojämna väggar och små och stora bord stod dukade för de som beställt middag.


Det var tyst där inne, lugnt och ingen musik men effekten av de levande ljusen och de terakottafärgade väggarna var slående. Otroligt vackert! Vi fick veta att restaurangen var byggd från en ruin av ett jordhus där man behållit det halva väggarna och ojämnheterna och bara satt tak över det hela! Vilken genial ide! Vi bara stod där och gapade och sa wow så fint! En kypare visade oss till vårt bord och vi blev serverade en fantastisk trerättersmiddag, åt och njöt och kunde inte få nog av den fantastiska miljön och den utsökta maten. Den franske kocken, Florenze, hade verkligen lyckats! Som extra bonus (för David) så var han dessutom VW fantast!!! Så ni ser att det inte är synd om oss och vi äter inte bara ”bussmat” som ex. tonfisk och pasta….
Ps. Angående ruiner..Tidigare under veckan så fick jag mig förklarat varför man ser så många av dessa små lerhus som bara står där fallfärdiga och utan tak… tydligt är det så att när huset börjar bli dåligt, leran är inte den bästa, så bygger man ett nytt hus bredvid och ibland tar man med sig taket till det nya huset. Tak är ofta det dyra på huset. Nå, därför ser man överallt dessa ”ruiner”.









Inga kommentarer: