11 februari 2011

Plats: Bonga campingsite, Tanzania till Chitimbi campsite i Malawi.
GPS: S10 35.089 E34 10.537
körda km: 189
Totalt körda km: 22567
Höjd över havet: 482
Idag har vi passerat gränsen till Malawi! Vi har hört av många att här ska vara vackert! Vi får se vad vi tycker…

Det är alltid spännande med gränsövergångar för man vet aldrig vad som ska hända riktigt. Idag inget undantag… men egentligen så hände inget särskilt alls för det bara ”flöt på”. Som svensk så behövs inget visum och vad gäller bilen, så var det inga avgifter alls förutom försäkring. Det var nog den lättaste och billigaste gränsen att passera.

Turistbroschyrerna beskriver Malawi som ”Afrikas varma hjärta” och jag undrar om det inte är sant… skönt klimat, mellan 20-27 grader, varmare vid sjön och framför allt människorna: väldigt glada, vänliga människor. Vet inte hur många som redan efter två dagar här att hälsat glatt och välkomnat oss!

Just nu är det regnperiod i Malawi, vilket innebär att det regnar viss del av dagen. Idag har vi haft sol och varmt och så på eftermiddagen så kom en uppfriskande regnskur på kanske en halvtimme. Igår regnade det lite mer ihärdigt under några timmar. Men det är inte utan att det känns lite mysigt att kura i bussen lite då. (undrar hur vi ska kunna återanpassa oss till ett vanligt liv efter detta…Vad nu ett vanligt normalt liv är… )



Inga kommentarer: