14 februari 2011


RESEINFORMATION:
Plats: The stone terrace lodge and campsite till The Steps campsite
GPS: S13 42.963 E34 37.703
körda km: 129
Totalt körda km: 23093
Höjd över havet: 476
Temperatur: 28
Ja så har det gott några dagar sen sist vi skrev. Vi har tagit oss en bit ner efter Malawi sjön. Vädret har varit regn lite svalare (22 ca) men igår så kom solen igen och idag så är det som vanligt. Naturen har varit obeskrivligt vackert och grönt. Jag tycker här är mer olika sorters träd än jag sett tidgare och allt är väldigt lummigt just därför. Förra natten campade vi också vid sjön och det var strax intill en liten by. Folket i byn hade tagit stranden i besittning och vi kunde se hur de tvättade kläder, barnen badade och några fiskare höll på att dra upp sina nät. En kille berättade för oss att byn levde av jordbruk (han var också jordbrukare) och av fiske. Fisket varierade mycket under året och just nu var det svårt att få så att det räckte till alla.

Alla som var med och fiskade skulle också dela på fångsten och därför blev det inte tillräckligt för dem. Han berättade också för oss att i Malawi var Kasawa en viktig grönsak som man odlade mycket av och han visade oss även hur det växte. Alla vi möter är så trevliga och vi känner oss verkligen välkomnade. Just nu verkar det vara svårt med diesel i landet vilket vi också hört från andra overlanders tidigare. Vi har försökt att tanka flera gånger men som tur var så hade vi köpt lite extra i Tanzania. Idag lyckades vi i alla fall och nu klarar vi nog oss ett tag igen.

PS. det bästa stället vi stannat till vid de senaste dagarna var nog där Mangoträdet vi campade vid ”tappade” en mango så där var tionde minut….. mums..

Inga kommentarer: