07 oktober 2010

LUXOR

RESEINFORMATION
Plats: Asyut till Luxor, Rezieky camping
GPS: N 25o42’673 E 32o38’934 - 21 m
Körda km: 300
Totalt körda km: 11867
Temperatur: 38 C

Började dagen med en härlig frukost på hotellet. Ursäkta våra ”Coco Cola-bekantskaper” från Tyskland: Ni har inte som vi varit på luffen i över två månader och ätit bussmat…för då hade ni också tyckt att en sån här frukost varit rena drömmen! Hotellpersonalen var toppentrevliga och vänliga och vi fick låna toalett och använda deras WIFI helt utan kostnad! De tyckte nog vi var några udda typer som valde att sova i en buss så där, men dom visade det inte med en min, men de sa att de hade aldrig varit med om det tidigare… Asyut är inte en stad dit turister brukar åka, men vi tycket om staden där den låg vid Nilen!

Vi bestämde oss att inte ta Desert road ner till Luxor för vi tycker det räcker med öken tills vi kommer till Sudan. Igår valde vi ju att åka ökenvägen på den västra sidan men idag har vi tuffat fram efter Nilens östra strand med palmer och åter palmer som kantat vägen. Härliga odlingar längst efter hela vår väg, små byar och samhällen där vi förstår att mångas levebröd är just Nilen och vad den kan ge i form av vatten till deras odlingar. Vi har njutit av allt det vackra och hann även med förmiddagskaffet idag! Inga poliser som följde oss idag, men dom fanns vid varje checkpoint och hade full koll på vilka vi var när vi passerade.

Vi har märkt att tempot i trafiken varit högre här nere än vi sett tidigare. Vi har sett mer galna omkörningar och tyvärr även en bilolycka. Vi har sagt att vi inte kommer att köra mörkerkörning under den här resan och det av säkerhetskäl. Trafiken är helt annorlunda här och i mörker med dåliga lysen eller inget lyse alls, och dessutom vansinnesomkörningar, så räcker det att köra dagtid. Tyvärr på grund av krånglet med vårt visum så har vi dåligt med tid och kommer inte att kunna se det vi önskat här i södra delen av Egypten. Men vi har sett en hel del ändå och vi har många länder kvar, så vi känner oss rätt nöjda.

Inga kommentarer: