10 oktober 2010

INFORMATION ANG. VISUM OCH RUTINER I ASWAN

Visum för Sudan:
Om ni ska söka visum i Cairo för Sudan och det verkar ta lång tid, som det gjort de senaste veckorna, kolla om ni inte kan söka från Egyptiska konsulatet i Aswan. Fick information från en kille som sökte sitt visum här i Aswan förra veckan och det gick på någon timme så var det klart. Kan vara värt ett försök om ni inte vill vara i Cairo och vänta.

Visum för Etiopien:
Om ni inte söker visum för Etiopien i Cairo, informerade Etiopiska ambassaden i Cairo, att det går lika bra att söka i Karthoum.
Rutiner för färja i Aswan:
Vi vill inte göra någon detaljerad beskrivning för hur det går till vid köp av biljetter och annat det är många andra som gjort. Finns en del info i vår blog om ni önskar.

Ett tips som vi ändå vill ge är att ni ringer och bokar med Mr Saleh minst en vecka innan den dag ni önskar resa. Han kommer då att ge er den information ni behöver. Nile River Valley Transportation, Mr Saleh, telefon: 0020 183 160 926.Co-ordinates: N 24’05.949 E 32’53.982, Det kan var fullbokat vissa turer och svårt att få plats. Just nu går båten på måndagar.

Som vi sett så förändras rutiner hela tiden och det som gällde förra veckan gäller kanske inte nu. Så det är viktigt att ta information som ni hittar på nätet med en nypa salt. Enbart som en riktlinje. OBS! Gäller även denna information !!

Inga kommentarer: