28 augusti 2010

VI ÅKER VIDARE

RESEINFORMATION
Plats: Från Istanbul till Inegöl
Gps: N40°04.443` E029°32.154` En bensinmack utanför Inegöl. Tillgång till toa och internet, men mycket trafik.
Distans idag: 303 k
Total distans: 6597 km
Dagstemparatur: 38C

Vi har beslutat att åka vidare som planerat. Fick mailkontakt igår med en person i  Syrien och enligt honom ska det gå att söka visum för svenskar vid gränsen. Så vi tror på det och åker!
Det känns skönt att ha lämnat storstan även om det var både bra och intressant! En härlig stad med många olika ansikten. Vi har åkt rätt långt idag som ni ser och nu står vi vid en mack med både toa och internet! Kan det bli bättre tro?
När vi tyckte att nu är vi hungriga och vill hitta ett ställe att sova på så stannade vi till i en stad, Bursa, för att kolla kartan. David svängde in lite snabbt på en parkering och där satt några gubbar utanför en affär. När vi stannade och stängde "aircondition" kännde vi hur varmt det var, 38C, och svetten pärlades i pannan... Dom blev så glada att se oss och kom direkt fram till bilen och babblade på för fullt. Dom verkade helt oberörda av att vi inte förstod ett ord (fast vi sa ju det på svenska förståss). Det konstiga i alla dessa samtal är att på något sätt så förstår man varandra och dom var helt inne på att dom skulle visa oss hur vi skulle köra till Pamukkale. En kille kom springande med varsin dricka till oss och inte ett öre kostade det. Han tyckte nog synd om turisterna.  En av männen ritade också denna gång en karta åt oss (fast dom såg Ingrid sitta på rutan). Härligt med dessa spontana människor!

1 kommentar:

nilsmarie sa...

Hejja er! Man ska göra det man tror på då brukar det bli bäst. Herren är med er. Utanför rutan är det 5,6 grader nu och det är mitt i natten! Kikko: grattis på födelsedagen!
Kramar i massor från Nilssons!