12 augusti 2010

NU HAR TYSKLAND SETT NOG AV OSS...

Från Camping Kapfelberg till St. Konrad i Österrike
Total distans: 2955 km
Plats: Hos Edda och Friedrich Hofko
Temperatur: ca 25C

De senaste dagarna har vi sniglat oss fram genom Tyskland. Otroligt vacker och kuperat. Ska inte trötta er med att säga det om och om igen, men tillslut tittar man bara och orkar inte kommentera mer… men njutning för ögat har det varit!

Några små reflektioner som vi gjort kommer här:
Vill du uppleva en annorlunda, lugnare och mer spännande resa, använd GPS!
med inställning: kör kortaste väg och inte snabbaste. ”Ingrid” (GPS:en)kommer att hjälpa dig!
Att ha Ingrid när du åker genom städerna är otroligt avstressande för den som sitter bredvid och är så kallad kartläsare…risken att få stanna hemma är liten för resan skulle nog inte bli så rolig med enbart henne i bilen! Kör vi fel så korrigerar hon snabbt vägen igen.
 Ingrid minimerar de små dispyterna som kan bli när man inte riktigt vet om och när man ska svänga och det är ju skönt för familjefriden. Dessutom kan vi ju gemensamt skylla på henne om det trots allt skulle bli fel någon gång…
Hastighetsbegränsningarna på de små vägarna är fascinerande. Vi konstaterar att där det lätt skulle var max 70 eller 80 i Sverige så får man köra 100 här.
Observera att detta har inte på något sätt gällt oss som ni kanske redan förstått…
Hur kan det vara så olika? Vet inte olyckstatistiken i Tyskland jämfört med Sverige men man kan ju undra hur det förhåller sig.

Vi tycker att trafiken här är snabbare och mer temperamentsfull men vi märker inte att bilisterna blir otåliga om det blir en kö, vilket det ofta blir p.g.a. att vägarna är smala och kurviga… utan alla finner sig snabbt, väntar men tar chansen att köra om när det går.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!! Jag har också bilat en del med Ingrid som sällskap. Hon är toppen, grym helt enkelt. Vi har dock inte rest ihop så länge som ni kommer göra. Allt är bra hemma, tomt på jobbet utan Kikko förstås. Denna vecka började jag min semester så nu ska jag koppla av. Njut av er resa genom Europa. Jätteskoj att följa er genom bloggen. Ser fram emot några foton framöver. Kramar Mirja