08 april 2011

CAPE TO CAPE


RESEINFORMATION:
Cape Agulhas, Afrikas sydligaste spets!

GPS: S34 49.974 E019 59.998
Totalt körda km: 30 008
Höjd över havet: 0
Temperatur: 21C sol och blåst!
Det är nästan inte möjligt att fatta att: NU STÅR VI HÄR!!! efter lite drygt 30 000 km så har vi nått Afrikas sydligaste spets där Indian Ocean and Atlantic Ocean möts!! Vi har nu både besökt North Cape och South Cape och det är ju inte fel tycker vi…
Vi har nått så långt söderut vi kan komma på denna resa!! Vi har ju sagt hela tiden att vårt mål är hela resan men att om vi mår bra, bilen mår bra och det känns bra för oss, då vill vi ända ner till den sydligaste spetsen. Ja, och så blev det! Känns otroligt roligt och vi är mäkta stolta att få står här! Platsen i sig är inte så dramatiskt men visst är havet alltid vackert och mäktigt och alla fantastiska stenar och sen en och annan liten blomma som växer inkilad mellan stenarna... Att sen i denna härliga miljö få inta morgonfikat kändes alldeles förträffligt bra! Idag blev det kaffe och tårta!Här möts Indiska oceanen och Altanten

Cape Agulha fyr är den näst äldsta i Sydafrika och den sydligase fyren

Extra krydda på dagen var att få träffa några andra overlanders (en Syncrofrälst) som vi mött vid flera tillfällen under resan tidigare och som också var här idag. Det blir som att träffa gamla bekanta. Vi delar erfarenheter, tipsar varandra och berättar om strapatser sen sist vi sågs!
Vi har nu varit två veckor i Sydafrika och fått njuta av otroligt vacker natur, t.ex. vid den lilla fiskebyn Paternoster på västkusten, där vi också bodde en natt. Vi har mött många trevliga människor njutit av sol, lite regn och blåst! (fick ta fram sovsäcken en natt för det var bara 14 grader ute den natten) Men ändå, kan det bli bättre tro!? Vi får se… vi har ca tre veckor kvar här i Sydafrika och mer att se. Innan vi återkommer till Sverige återstår några månader till av resande. Men vi kommer att skiljas från bilen under ca 4 veckor och sen blir det sista etappen tillsammans till Sverige. Det är inte slut på vårt äventyr ännu ska ni tro! Så orkar ni, häng med om ni vill!1 kommentar:

nilsmarie sa...

Klart vi hänger med!! Det är såå intressant och roligt att följa med på er resa. Det är fantastiska bilder och berättelser som ni förmedlar!
Vi har ju just börjar fundera över vår egen resa som inte blir lika "lång" som er men ändå en livsresa där 3 kommer att bli 4.
Kramar från Marie, PA och Samuel.