11 april 2011

ALOE FEROX

RESEINFORMATION:
Från: Riversdale till Vleesbaai (Garden route)
GPS: S34 17.642 E021 55.013 Campsite Vleesbaai trail
Körda km: 83
Totalt körda km: 30 312
Höjd över havet: 54
Temperatur: 30 C
Vi har hört mycket om Garden Route och att: ”Den måste ni åka!” så, då bestämde vi att, Visst ska vi göra det! Men egentligen så brukar vi inte lyssna för mycket på andra för vi vet att vi har så olika intressen och idéer om vad som är fint och viktigt. Vi har alla våra prioriteringar. Träffade en sydafrikan härom dagen, Ferdi, som sa att egentligen så ska man åka den här vägen när det blommar för då är den som vackrast… ja ni ser… men det är nu vi här och då åker vi. Vägen sträcker sig efter kusten mellan Mossel Bay och Tsitsikamma Natur Reserve. Det ändå vackert och storslagen natur, fast vi ser att det är torrt och att regnet behövs. Ett av våra delmål idag var Albertinia och den butik/företag som tillverkar Aloe Ferox produkter, och som vi köpt hemma i Sverige.
Albertinia är också den viktigaste källan för ”Gul ockra” som används i tillverkning av färg och även för färgning av cement och linoleum.
Här finns också flera tillverkare av kosmetika och hälsoprodukter tillverkad av Aloe och de är även kända över hela världen. Albertina exporterar även torkade och färska blommor.


Men vi sökte upp den butik/farm som vi kände till. Det var roligt att se butiken/farmen och de produkter som de säljer. Vi fick inte komma in i fabriken och titta på tillverkningen tyvärr, men det kan vi ju förstå, men det kan ju vara värt att fråga i alla fall. Men det var så trevliga och hjälpsamma och vi lyckades fylla en påse som får åka med hem. Innan vi lämnade Albertina så blev vi fotograferade bredvid vår buss… kanske inte alla dagar som det kommer långväga gäster och handlar… inte med egen bil i alla fall!

Vill ni veta mer om Aloe Ferox kan ni kolla in på deras hemsida. www.aloeferoxafrica.com
För ni som har vägarna förbi så kan jag säga att produkterna är bra (tycker vi) och inte alls så dyrt. Det ligger inne info på Tracks 4 Africa var de finns!

Vi har nu kommit ner till havet och dimman ligger tät… men så är det ju med havet, det kan snabbt ändra sig…. Imorgon är en ny dag med nya möjligheter!

Inga kommentarer: