06 mars 2010

ÖSTERSUND, VINTERSTADEN MED VINTERFESTIVAL

En fantastisk härlig lördag har vi haft idag, -16 c och strålande sol!! Solen har värmt och när vi kom hem vid 16-tiden var det -3C. Vi som många andra bara MÅSTE ut och njuta av vårvintersolen! Östersund har  en Vinterfestival  som pågår i 17 dagar, med många olika upplevelser och "saker" som händer hela tiden och överallt i stan.
  Idag har det exempelvis körts störtlopp ner för Gustavsbergbacken på Frösön där man spärrat av gatorna för att loppet skulle kunna avslutas nere vid Storsjön. Folk njöt, det var folkfest! Sen måste vi som alla andra ta en tur på isen, många med skridskor, skidor, t.o.m cykel men vi använde "elvan"...

I Badhusparken, som idag oxå kallas Vinterparken,
bland solande, korvgrillande och kaffe- eller chokladdrickande människor stod ett lok i is  och glänste i solljuset.
Varje kväll de närmaste veckorna visas ett ljusspel med musik både på Stortorget och  Rådhuset. Absolut en upplevelse för den som kan gå dit och se!
Allt det här är rätt långt från vår kommande resa där temperaturen och naturen är av ett annat slag och en annan upplevelse...  men visst måste vi  få  njuta av vårt fantastiskt vackra land och stad?! Allt detta gnistrande vita och vyerna, fjällen och de öppna ytorna ger en enorm frihetskänsla och glädje att bara få vara mitt i allt detta!

2 kommentarer:

nilsmarie sa...

ÅHHÅÅHHÅÅ vad man längtar ut när jag ser era fina bilder. Vi avlöser varandra med att vara sjuka.
Hoppas på fler fina vinterdagar då alla är friska.
//Marie

Ronnie o Lena sa...

Det verkar som vi har missat en del vinter i år... =P

Va fin eran sida börjar bli!

Vi höres!