01 maj 2010

SÅ KOM DAGEN V TILL SIST...




...Dagen som ska säga oss att NU ÄR DET VÅR! Visst blev det så... den kom... Våren,  7 C och regn.. 
Jamen, det är bra med regn säger en del ( men jorden har ju  än inte tagit till sig allt vatten från snösmältningen...) och det  är ju varmare i luften säger nästa (fast vi står där med vintejacka, regnbyxor och paraply...) Men vi har dessa fantastika årstidsväxlingar, det är ju härligt! säger en tredje person (och ändå är samtalet kalla vinterkväller vid brasan att så  fort tiden och kassan tilllåter åka till varmare länder) Vi ska var glada ändå att snön är borta säger ytterligare någon  (nu börjar det likna något!!!) och det kunde ju faktiskt ha snöat (och det gjorde det nästan när vi åkte hem från Ytterån!!)
Intressant är oxå alla "vädersamtal" både på jobbet, i kyrkan och från släkt och vänner i andra delar av Sverige!!!!!
Vi jämför och vi avundas, vi försvarar vårt väder och tävlar om flest plusgrader... allt för att lägga tillrätta dom där oroliga känslorna att, tänk om inte vårt väder är bra eller att någon annan skulle ha det bättre...
Men snälla ni, VISST ÄR VÅREN HÄR NU! det som jag har skrivit mest om de senaste veckorna! Kungens födelsedag och  Valborgsmässoafton är ett absolut säkert vårtecken! Trots allt så gläds vi över det nyvakna livet i naturen och alla härliga stunder som ligger framför i den svenska sommarvärmen!!!
Ta vara på dagen!


Inga kommentarer: