24 december 2011

GOD JUL O GOTT NYTT ÅR!

Ett halvt år har gått sen vi rullade in på svensk mark igen! Ett halvt år fullt med intryck och omställning. Visst är det mycket att stå i och planera när man ska ut på resa men det är verkligen en omställning att komma hem igen till det som man tycker "man kan"... Det har gått bra tycker vi, men jag som återgått till arbete och det otroliga tempo som vi har i Sverige har mer än en gång tänkt: Vad håller vi på med egentligen? Är denna ruljans nyttig... är det här verkligen livet.... Ja, visst kan vi undra?!! Men det finns många poänger och bra saker ändå. Det jag mest grubblar på är människors otroliga prat om hur dåliga löner vi har, hur "fel" regeringen arbetar... v arför gör dom inte så istället och varför... Maten har blivit så dyr, bensinen går upp...Jag sitter där och känner en blandad känsla av sorg och oförståelse... vi har ju så fantastiskt bra!!! Materiellt så lider vi inte nöd! Vi har mer än vi behöver.... Second Handbutikerna arbetar för högtryck för att sälja allt som vi som har det dåligt, kaserat... Visst, det känns bra att kunna ge bort saker som blir pengar och som genererar hjälp till andra som inte har mat för dagen... MEN ÄNDÅ?!?!
Vi är fortfarande enormt glada för vår resa och allt vi fick vara med och alla fantastiska människor vi fick lära känna och möta en kort stund. Vad gör man med alla intryck? försöker omvandla till lärdom och njuta av minnena... läser om nya resenärer och följer "gamla" overlanders som ff är på resa... Skullle vi vilja vara i deras ställe? Ja, det konstiga är att det gick inte många veckor förrän vi kände suget... skulle vi kunna göra om det? Ja, faktiskt!

Men nu ska vi fira jul med släkt och vänner och vi vill önska er alla en fantastisk helg och mycket glädje och fina stunder!
Glöm inte att "detta är den dag som du har att göra något bra av".
Stor kram
Kikko och David

2 kommentarer:

MrW. sa...

God jul på er!
jag fick tre getter i julklapp. Eller, det var någon annan som fick dem. En julklapp helt i min smak! :)

Anonym sa...

God jul o gott nytt Ar.
Friedrich Hofko