03 juni 2011

SÅ KOM DEN DÅ TILL SLUT...

RESEINFORMATION:
Från: Hamnen, Genua till Camping Gameragna
Körda km idag: 40
Totalt körda km: 31 962

Kl. 9.00, svensk tid som Paolo sa i förrgår så var vi på kontoret där vi fick vänta ett tag. Vid 10-tiden så skjutsade han ut oss till hamnen och vi fick själva vara med och se hur containern kördes fram, plomberingen bröts, dörrarna öppnades … och där stor den och bara väntade på oss!! Känns bra att ha återförenats igen! David kröp in genom sidofönstret och satte nyckeln i låset och bussen startade direkt. Den extra nyckel som vi lämnat i Cape Town låg på bussätet! Och hade inte skickats till firman som de sagt.
Vi åkte sedan till hotellet och hämtade vårt bagage för att sedan lämna Genua. Vi kom inte så jättelångt… för vi hade sett ett IKEA och helt plötsligt är det som att köttbullar, potatismos och lingonsylt är bara ett måste, värsta gourmet maten !!! För att inte tala om Leksands knäckebröd, Annas pepparkakor, Dajm och Algrens bilar! Han har verkligen lyckats, han Kamprad, när han kan få människor och känna det som ”hemma” och ”svenskt” att trampa runt i cirklar, följande svarta pilar i golvet på ett IKEA hus, ett hus som ser nästan identiskt ut var i världen man än kommer. Dessutom uppleva denna otroliga känsla att man tror man måste handla något…
Åkturen idag blev inte mer än 40 km till en camping uppe i bergen, camping Gameragna. Där blev det att sätta igång och städa och packa om i bussen. Allt som vi tidigare kört med på taket, som takboxar, dunkar, däck och låda med solpanelen, låg nu surrat inne i bussen. Det tog oss åtskilliga timmar att fixa till allt och städa ur damm och dålig lukt så att det blev beboeligt igen… tyvärr så är det nog så att det skulle behövas mer städning för att vara riktigt fräscht, efter så lång resa, men det får vi ta när vi kommit tillbaka till Frösön.
Nu har vi starta vår resa mot nästa delmål, goda vänner i Schweiz!

2 kommentarer:

nilsmarie sa...

Vad skönt att ni äntligen fick igen bussen! IKEA är fantastiskt!! Leksands knäckebröd är så underbart gott så det är inte sant!
kram från Marie

A-C sa...

Hej!
Kommer ni förbi hos oss I Boniswil (vid sjön Hallwil i kanton Aargau)
Kära hälsningar Ann-Christi