31 mars 2010

GLAD PÅSK!

Våren är på väg och vi firar en av de största högtiderna vi har!
Vi önskar er alla en fin helg och vila och gemenskap!

kramar  från
 oss i Mjälle

30 mars 2010

INFEKTIONSKLINIKEN NÄSTA!

Jaha, så satt vi där igen och fick "dra" varför vi ska ut och åka,  hur  länge vi ska vara borta, vart vi ska, var vi ska sova, om vi ska arbeta på sjukhus, om vi ska bo bland befolkningen mer än tre veckor .... jamen hur ska man veta allt detta när vi inte ens vet bestämt vilket datum vi åker, eller när vi är i Turkiet eller i Etiopien, eller.... Nå, vi lyckades nog ge tillräckligt bra svar för vi fick i allafall två sprutor. Lite annat smått och gott, som Lariam, fick vi på recept! Jag tog galant upp mitt kort och sa till maken att jag bjuder!
Ett börjar vara rätt säkert och det är att resa ska vi! och det känns som att allt drar ihop sig. Gästrummet är fullt av bananlådor, ja vi ska inte ta med dem, men packa ner våra kära ägodelar i dem. Till och med våra vänner börjar visst räkna dagarna (vet inte om de är glada at bli av med oss). På jobbet börjar vi planeringar som faktiskt inte berör mig... som att vi ska ta emot ensamkommande barn som fyllt arton och fått PUT ( permanent uppehållstillstånd) men vi bestämde idag att det måste få bli i augusti.. ..och då kom jag på: "jamen då blir det utan mig...."
Så är det hos oss just nu och dessutom så är det oxå påsk snart och lite ledigt. Det ser vi  fram emot, gemenskap och mycket surr med tjocka släkten!

20 mars 2010

ATT RESA PÅ KARTAN KAN OXÅ VARA INTRESSANT...

Idag har vi rest lite på kartan och till och med det känns roligt i blasket idag....
Vi har lärt  oss att spara kartsidor från googleearth som vi kan plocka fram även om vi inte har nätkontakt. Det blir toppen att kunna spara kartbilder,  särskilt över stora städer där det är många gator och några fler invånare än  på Frösön
Första bilden visar en del av Cairo. Det "gröna tältet", längst till höger, är Camping Salma där vi troligtvis kommer att campa när vi gör storstan. Campingen ligger inte långt från pyramiderna  som ni ser till vänter i bild,  så vi har en given turistattraktion.


Det  här är Turkiet, Adana, inte långt från gränsen till Syrien. Som ni ser så finns det även här ett  "grönt tält" som visar på en bra camping.

Det är fantastiskt vilken information man kan få och hur många resenärer bidrar med sina "platser" och hjälper  andra resenärer. Toppen tycker vi!

Allt detta klickande, läsande och sparande tar tid, men idag, men en förkyld man, ja ni vet ni kvinnor, så är detta en bra sysselsättning...
Ps. vi har haft första intressenterna av att hyra vårt hus på besök idag.... vi får se vad som händer.  Frösön är populärt förstår vi, men det visste vi ju redan.
Ha en fin helg!

06 mars 2010

ÖSTERSUND, VINTERSTADEN MED VINTERFESTIVAL

En fantastisk härlig lördag har vi haft idag, -16 c och strålande sol!! Solen har värmt och när vi kom hem vid 16-tiden var det -3C. Vi som många andra bara MÅSTE ut och njuta av vårvintersolen! Östersund har  en Vinterfestival  som pågår i 17 dagar, med många olika upplevelser och "saker" som händer hela tiden och överallt i stan.
  Idag har det exempelvis körts störtlopp ner för Gustavsbergbacken på Frösön där man spärrat av gatorna för att loppet skulle kunna avslutas nere vid Storsjön. Folk njöt, det var folkfest! Sen måste vi som alla andra ta en tur på isen, många med skridskor, skidor, t.o.m cykel men vi använde "elvan"...

I Badhusparken, som idag oxå kallas Vinterparken,
bland solande, korvgrillande och kaffe- eller chokladdrickande människor stod ett lok i is  och glänste i solljuset.
Varje kväll de närmaste veckorna visas ett ljusspel med musik både på Stortorget och  Rådhuset. Absolut en upplevelse för den som kan gå dit och se!
Allt det här är rätt långt från vår kommande resa där temperaturen och naturen är av ett annat slag och en annan upplevelse...  men visst måste vi  få  njuta av vårt fantastiskt vackra land och stad?! Allt detta gnistrande vita och vyerna, fjällen och de öppna ytorna ger en enorm frihetskänsla och glädje att bara få vara mitt i allt detta!