24 januari 2010

EN BRA KYLBOX ÄR OVÄRDERLIG

En som klarar värme och långa resor är ett måste. Den här boxen heter Coolmatic, 35 liter (från Waeco).  Det är alltså en kompressordriven box som går på 12V/230V. Tack vare tilläggsisoleringen  har  gångtiden halverats. Gångtiden är nu ca 10% vid 20C omgivningstemp. Vid 40C är gångtiden uppskattningsvis 50%.

ENKEL KOKKONST / UTSÖKT GOTT OCH BILLIGT

Det här är vår koklåda som Har varit med sen Resan till Jemen på 70-talet. Passar utmärkt för potatis eller riskokning. Den är lätt Att använda och sparar gasol Eftersom du Int Behöver koka Mer än ca 4 minuter Innan du Sätter Grytan i lådan och låter den stå Där medans du kör vidare ... efter 2 till 3 timmar kan måltiden serveras. Det är bara Att göra i ordning tillbehören.
Allt handlar bara om lite framförhållning.
Ris och potatis kan aldrig misslyckas, det blir helt perfekt!




Vi använder en gryta från 70-talet i emalj!
Lådan är Isolerad med 3cm Cellplast Både i låda och lock och
Invändigt Klädd med kartong och pappersklisterremsor.
När lådan byggdes utgick vi ifrån grytans storlek.
Vår låda är: 25 x 28 x 20

Travar ålder och slitage har lådan Halit alla Desa år fort vi Använt den Varje sommar!
Tack vare koklådan räckte en 2 kilo gasoltub i 6 veckor i Grekland
Där vi använde gasolen tre-fyra gånger per dag.


14 januari 2010

Glänsande förvaring...

Förvaring kan man väl aldrig Få nog av skulle jag tro. Två fina aluboxar har vi inköpt på Jula. Vi kommer Att sätta dem på taket och tror Att det blir utmärkt bra! De finns i två Olika storlekar. Priset på den här storleken är 1500: --

Ps. sv Viss släkting blev så förtjust i denna låda som vi ska ha på busstaket .... Hon ville ha det i sin hall! män se maken ville inte det ...

01 januari 2010

VW PADDAN


Den här fina sköldpaddan har sin plats på instrumentbrädan!
Vi Fick Honom av Några VW-buss entusiaster från Polen,
som vi träffade på väg till Nordkap sommaren 2009.
Tack Michal och Aga!

_______________________________________________________

ALLT ÄR SIG LIKT MEN ÄNDÅ INTE...

Allt är sig likt men ändå inte när vi vaknar idag! Katten kommer som  vanligt och försöker få upp oss... jag är trött som vanligt... samma snö och lite till ligger utanför... kylan är densamma -10... frukosten blir som vanligt.. för visst är det vanliga det trygga?! eller är det inte det?...
Men nu är det ju faktiskt inte som vanligt idag! Vi skriver 2010 och vi har börjat ett nytt fräscht år! Visst känns det spännande? Ett nytt år med nya möjligheter och utmaningar! Både hemma, i arbetet och i världen!
Det som jag  ändå tycker är det bästa och som är detsamma som förra året  är, att min tro på en  levande Gud som finns med mig, är oförändrad , en gemenskap som inte går att ersätta med något  annat! En otrolig trygghet och tillförsikt i en otryggvärld!
Vi, David och jag, ser framåt emot det nya året och ber om beskydd för det som ligger framför!!
Kära vänner och andra som vi inte känner! Vi  önskar er alla ett gott år och ett år med nya  fina stunder av gemenskap att njuta av och nya utmaningar !! Ta vara på den dag du har idag!